«På vingar» av Orion Righard

  • 05/10/2018

Velkommen til åpning av separatutstillingen
«På vinger» av Orion Righard
1. November kl.19.00

«På vingar» heter Orion Righards andre separate utstilling hos Galleri G. Tittelen har bokstavlig talt vokst frem i det Europeiske luftrommet høyt oppe i lufta. Der oppe, langt over fuglenes egen sone har Orion funnet roen til å skape nye bilder. Flykroppen har fungert som et atelier i en tid der atelierene på bakken har vært i et nødvendig kaos for å oppnå nye mål.

At vingene endelig har fått plass i Orions kunstnerskap har egentlig bare vært et tidsspørsmål med tanke på at han har studert fugler i alle år med stor interesse og pasjon. Utallige er de fuglene som har havnet som digitale avtrykk på Orions harddisker.

Det første bildet av de svarte kornkråkene tegnet Orion i en tid som var preget av dyp smerte og sorg etter å ha mistet to nært stående i selvmord i 2013. Bildene ble som en kontakt mellom livet og døden, mellom smerte og smertelindring, mellom det konkrete og det abstrakte, mellom det hvite og det svarte.

Senere har fuglene fått bredere innehold i takt med alle livets prosesser. Å følge sine indre drømmer, enten i tanke eller handling er en måte å fly på som de fleste av oss kjenner til. Orion og hans familie har akkurat tatt steget og flyttet til Spania permanent etter å ha hørt på drømmenes kraft. Orions nye atelier ligger midt inne i byen Torrevieja bare et steinkast fra Middelhavet. Fuglen har på ingen måte landet og er i aller høyeste grad på vei, men først skal den mellomlande i Sandnes med utstillingen «På vingar»

 

Tekst av

Ingrid Forfang – kunstner

Please follow and like us: