Velkommen til åpning av utstilling
med Felix Fiigenschou av Jan Terje Rafdal
Tirsdag 21. Mai kl.19.00
Kunstneren vil være til stede å fortelle historien om Felix Fiigenschou.

Bli med inn i Jan Terje Rafdals elleville kunstkonsept der man møter hypotesen om den Felidae tidsepoken fra 1500-tallet og opp til tiden rundt Napoleonskrigene, der sporet av de intelligente kattene forsvinner ut av verdenshistorien. Deres artefakter og kunstobjekter blir i ettertiden forsøkt holdt skjult for menneskeheten, men en sensasjon er i emning …

Etter en oppdagelse i Oslo på 1960-tallet får kattekunsten sin rennesanse da mange verk blir funnet gjemt i veggene i en eldre bygård. Den marginaliserte kunst – og historieinstitusjonen «Statsgalleriet for Rikskunst» får den brysomme oppgaven med å forvalte denne merkelige kunstskatten. Hvem var katten og maleren Felix Fiigenschou og hans samtidige? 

Denne fiktive historien blir fortalt gjennom et stort spekter av kunst og håndverksobjekter, og er utført i en stil som gir en følelse av integritet og autentisitet.
Dette prosjektet er et metabarokk-konsept der Rafdals sterke følelser for det historiske og den klassiske estetikken kommer til uttrykk.
Man kan gjerne kalle det lettbeint humor, men man aner et preg av satire og skråblikk på menneskeheten under den krakelerte fernissen.

Velkommen til åpning tirsdag 21. mai kl 19.00
Denne kvelden vil Jan Terje vil fortelle og ta oss med inn i Felix Fiigenschou sin verden. 

Det vil bli mulighet for å kjøpe å få signert boken om Fiigenschou prosjektet.

Velkommen!

Please Share this

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest